WüSTHOF EPICURE nôž na steak 12 cm
Viac informácií ... Pozrieť v e-shope
Nože EPICURE sú nástrojom na varenie pre každého, kto žije varením. Pomôžu zvládnuť všetky výzvy. Kombinujú cnosti dvoch veľkých filozofií: účinnosť a ľahkosť japonských nožov s nemeckou kvalitou a bezpečnosťou. Stelesňujú tak celkom nový typ noža, ktorý pracuje so všetkými štýlmi varenia a nastavujú nový štandard pre funkciu a výkon kvalitného noža. Vývoj série EPICURE dôsledne nasleduje úsilie vynechať všetko, čo je nadbytočné, a optimalizovať to, čo je potrebné.
Steakový nôž EPICURE je opatrený robustnou štíhlou čepeľou. Má zabrúsený chrbát a rovné ostrie. Steaky a kotlety krája bez námahy. Vhodný na grilované mäso.
Séria EPICURE
Zvláštnosťou série EPICURE je rozšírený tvar rukoväti a materiál použitý pri jej výrobe. Návrhári zvolili ako materiál prírodné vlákno a živicu, vďaka čomu mohli užívateľovi ponúknuť príjemný pocit z dreva a zároveň odolnosť a hygienickú čistotu syntetických alternatív. Prepojili tak výhody oboch materiálov a nezaťažili životné prostredie. Širšia plocha čepele potom ponúka nielen lepšiu kontrolu pri vedení noža, ale pomáha tiež rýchlo a čisto dopraviť potraviny do hrnca.
Dušou každého noža je jeho čepeľ. Tá je pri sérii EPICURE vyrobená z jedného kusa legovanej ocele X50CrMoV15. Vynikajúce vlastnosti tejto nehrdzavejúcej ocele ešte vylepšuje proces kalenia a kovania, čo zvyšuje rezivosť noža a významne predlžuje životnosť ostria. Séria EPICURE sa tak pýši tvrdosťou 58 Rockwella, ideálne na kuchynské nože. Nože EPICURE si obľúbite pre ich počiatočnú vysokú ostrosť, ktorú si tak dlho udržujú. Čepele sú húževnaté a navyše sa dobre brúsia.
Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože dokonale ostré. Počítač za pomoci lasera premeria ostrie noža a zadá robotu informácie k perfektnému nabrúseniu. Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria čepele) a jeho dlhú životnosť. Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná.
Použité technológie a materiály
K výrobe nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV15, ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky využíva chróm, molybdén a vanád. Vďaka pridanému chrómu odoláva korózii, čo je u kuchynských nožov žiadané.
Z oceľového pásu kovaním v zápustke vznikajú precízne čepele. Tie sú kalené 15 minút pri teplote 1070 °C a následne sa v dvoch minútach prudko ochladzujú na 60 °C. Napokon popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 °C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 58 ° Rockwella a vyššiu húževnatosť.
Špeciálny proces brúsenie nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednom rade dlhá životnosť ostria.
Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočné rezacie schopnosti a presné ovládanie v reze. Ostrý uhol 15° poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejšie. Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez väčšieho úsilia potravinami.
Novo navrhnutá záštita a jej inovatívna geometria zabezpečí rovnomerné rozloženie hmotnosti okolo stredu noža, čo uľahčuje prácu s nožom. Je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusa ocele. Chráni prsty pred skĺznutím na ostrie a zaisťuje presné a bezpečné ovládanie noža.
Ergonomická rukoväť z prírodného vlákna a živice je navrhnutá tak, aby vyvíjala väčšiu váhu na krájaný predmet a tým pracovala s mnohom väčšou účinnosťou. V prednej tretine má širší tvar a smerom k zadnej časti sa zužuje. Len tak sa môže prispôsobiť prirodzenému zovretiu ruky. Zároveň zaručuje zvýšenú bezpečnosť a zreteľne jednoduchšie použitie. Črienky sú ku stopke prichytené dvomi nitmi. Dokonalé lícovanie jednotlivých častí bráni zachytávaniu usadenín a baktérií.
Brúsenie nožov WÜSTHOF
Každý nôž je potreba čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní otupí. Na udržanie a oživenie ostria slúžia chrómované ocieľky, na brúsenie nožov potom odporúčame brúsne kameneWÜSTHOF. Pre menej skúsených máme v ponuke aj brúsky, ktoré umožňujú jednoduchšiu obsluhu. Postačí niekoľkokrát opatrne pretiahnuť nôž brúsnou drážkou a ostrie bude obnovené.
Spoločnosť Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG bola založená v Solingene už v roku 1814 a počas dvesto ročnej existencie sa vo vedení vystriedalo už sedem generácií rodiny Wüsthofovcov. Pýši sa jedným z najmodernejších, vysoko automatizovaných výrobných procesov na svete. Napríklad pri výrobe nožov sa v takmer 40 krokoch používa na 100 robotov.
Nože značky WÜSTHOF sú dnes predávané vo viac než 80 krajinách sveta. Vďaka použitiu špičkových materiálov a moderných technológií riadených počítačom sú pohodlné na použitie a prípravu jedla. Kulinárske potešenie samo o sebe.
E-shop Kulina.sk predáva tento tovar WüSTHOF EPICURE nôž na steak 12 cm za výhodnú cenu 115 €. Vyberte si, kde ho kúpite.
Dodávateľ tovaru je obľúbený obchod Kulina.sk, recenzie a skúsenosti obchodu na heureka hovoria, že tovar a dodanie bude v poriadku.
Doprava: Tovar Vám vačšinou doručí kuriér prostredníctvom Slovenskej pošty alebo DHL (niekedy i PPL alebo GEIS).
Zistiť dostupnosť
Cena | ✅ ️115,00€ |
Dostupnosť | ➡️ skladom |
Hodnotenie | |
Kde kúpiť | 🛒 Obchod Kulina.sk |
Špikovací nôž TWIN® Four Star II je malý, ľahký a všestranný nôž s jemným ostrím a stredne špicatou čepeľou. Hodí sa na špikovanie a prípravu mäsa, lúpanie, krájanie, čistenie, prípadne zdobenie...
Čínsky sekáčik FOUR STAR® je vybavený stabilnou a širokou čepeľou v tvare obdĺžnika. Je vhodný na rezanie a sekanie veľkých kusov mäsa, kotliet či rebier. Séria FOUR STAR® Jednoduchý...
Špikovací nôž Classic Line je vďaka tvaru svojej čepele ideálny na špikovanie mäsa. Rovnako dobre sa osvedčí aj pri porciovaní mäsa alebo ovocia. Classic Line je moderná séria nožov s klasickým...
S týmto filetovacím nožom značky Forged s dĺžkou čepele 20,5 cm pohodlne nafiletujete sladkovodné a morské ryby . Nože rady Olive majú elegantný a štýlový dizajn v kombinácii s robustným...
Filetovací nôž Spitzenklasse Plus je vybavený dlhou, obzvlášť pružnou čepeľou rovného ostria. Je dokonalým pomocníkom na čistenie a filetovanie rýb. Pri krájaní mäsa čisto prereže jemné vlákna,...
S týmto japonským nožom značky Forged s dĺžkou čepele 17,5 cm pohodlne nasekáte akúkoľvek zeleninu, huby či bylinky na prípravu (nie len) ázijskej kuchyne. Nože rady Brute charakterizuje...
Zaujíma Vás, ako sa vyvíjala cena tohto produktu? Pozrite sa do nášho grafu a zistite kedy bol produkt najlacnejší a či ho dokážete kúpiť v zľave. » Zistiť cenu k dnešnému dátumu 29.05.2023

Pridané: pred mesiacomAk potrebujem kúpiť Kuchynské nože, tak určite nakupujem v Kulina.sk. Mám s ním pozitívne skúsenosti z viacerých mojich nákupov.

Pridané: pred mesiacomV Kulina.sk som už nakupovala a vždy som bola spokojná. Netreba sa obávať naťahovačiek.

Pridané: pred mesiacomVýber tovaru z kategorie Kuchynské nože bol pre mä doslova španielskou dedinou. A tak som dal na hodnotenia ostatných a vybral som si WüSTHOF EPICURE nôž na steak 12 cm. Výber sa mi odvedčil, som nadmieru spokojný. Spokojný som aj s fungovaním eshopu Kulina.sk - výborná komunikácia, rýchle vybavenie objednávky.

Pridané: pred mesiacomVýrobok používame krátko, ale zatiaľ sme s ním spokojní.

Pridané: pred mesiacomNemám čo vytknúť, ale tovar mám doma len 2 týždne. Snáď niečo vydrží..

Pridané: pred mesiacomohodnotím neskôr

Pridané: pred mesiacomNezdalo sa mi, že by bol WüSTHOF EPICURE nôž na steak 12 cm taký skvelý, ako ho ospevujú recenzie na nete. Nakoniec ma presvedčil kolega a tak som si ho kúpil v Kulina.sk. A urobil som dobre.. v kategórii Kuchynské nože lepšiu alternatívu nenájdete.

Pridané: pred mesiacomV kategórií Kuchynské nože som hľadala niečo kvalitnejšie – hoc aj za vyššiu cenu. Oplatilo sa mi zainvestovať. Pomohli mi najmä recenzie ostatných zákazníkov, ktoré som si našla online.